Träffa andra mammor

Självklart älskar du din lilla bebis, men ibland har du helt enkelt behov av att föra ett vanligt samtal mellan två vuxna. Färsök att lära känna andra mammor för att träffa likasinnade och låt era bebisar träffas och leka tillsammans.

Så här utökar du ditt sociala nätverk:

Börja i tid. Börja prata med andra mammor på förlossningskursen eller BVC. Ni kommer att uppfostra barn som är i ungefär samma ålder och som når sina milstolpar ungefär samtidigt.

Gå till gymmet. Besök mamma-bebis-gympass eller ett vanligt gympass för att träffa andra mammor som bor i närheten. Börja prata medan ni ändå håller på med era övningar!

Använd nätet. Kanske har BVC introducerat dig för en mammagrupp. Mammagruppen ger ett perfekt tillfälle att lära känna andra mammor med barn i samma ålder som ditt. .

Anordna lekstunder Försök att få kontakt med andra föräldrar på barnets förskola för att anordna en lekstund. Om ditt barn har fått nya vänner i klassen kan du föreslå de andra föräldrarna att barnen träffas för att leka. Och medan barnen leker kan du bekanta dig med de andra föräldrarna.

Häng mycket på lekplatsen. Ta med dig din bebis till lekplatsen minst en gång i veckan. Om du går dit vid samma tid och dag varje vecka kommer du förmodligen att stöta på andra mammor med samma besöksfrekvens som du.

Förmodligen har de andra mammorna lika mycket att göra som du, så förvänta dig inte att ni ska kunna ses allt för ofta. Försök att träffa så många mammor du kan.

Cookiemedgivande