Pampers historia. En resa fylld av kärlek, sömn & lek

Grundades av morfar Victor Mills

Victor Mills var en amerikansk kemiingenjör som, när han arbetade för Procter & Gamble Co., revolutionerade barnomsorgen genom att uppfinna engångsblöjan. Han började utveckla produkten på 1950-talet och använde sina barnbarn som testpersoner (b. 1897--d. 1 november 1997).

www.britannica.com

Focus Founder

1950s

Även om somliga ansåg att pappor vet bäst ansåg Vic Mills att mor- och farfäder vet ännu mer. Denna man (som av en slump arbetade för Procter & Gamble) letade efter ett sätt att göra det enklare med blöjorna för hans barnbarn. Resultatet - Pampers föddes.

Focus Pampers 50s

1960s

Vissa åkte till Woodstock. Vi åkte till varuhus, livsmedelsbutiker och apotek överallt med en blöja som hjälpte till att hålla bebisar torra och föräldrar glada. Enda problemet var att ingen visste exakt var man skulle saluföra Pampers. Våra blöjor var så annorlunda att man kunde hitta dem på hygienavdelningen, matavdelningen, pappersavdelningen och till och med på apoteksavdelningen.

Focus Pampers 60s

1970s

Utsvängda byxor. Platåskor. Och tejp. Inte vad som helst. Riktig tejp. Vi bytte ut nålen mot tejp så att föräldrar snabbt kunde ta en titt och se vad som var på gång i blöjan och slippa att sticka sig på nålen. Vi hade också fullt upp med att skapa Pampers Toddler Size Extra Absorbent Daytime, Improved Newborn, Quilted Pampers och Premature Infant Size – medan andra hängde på diskot.

Focus Pampers 70s

1980s

Vid denna tid handlade allt om excess. Även blöjor. Vi lanserade storförpackningar, eftersom du ju aldrig kan ha för många blöjor. Vi kom också på många andra smarta idéer: den första tunna blöjan med superabsorberande material, elastiska benfångare, flikar som kunde fästas om och mjukare material. Vi tänkte att även våra framsteg borde vara lite överdrivna.

Focus Pampers 80s

1990s

Glöm pengarna. Visa mig alla nya Pampers. Vi utvecklade Ultra Dry Thins-blöjor som ledde fukten in till mitten och sedan fjädrade tillbaks för att kunna absorbera ännu mer. Vi uppfann också de första stretchpanelerna för att göra blöjorna mer bekväma.

Focus Pampers 90s

Idag

”Vad kommer de att hitta på härnäst?” Tja, vi är helt klart de som tänker på nästa grej. Vi har redan gjort blöjor som andas, ja andas. Och Premium- och Baby-Dry-blöjor som har ett skyddande lager av lotion som hjälper till att hålla små rumpor mjuka och lena. Morfar Vic hade varit så stolt.

Pampers Today

Cookiemedgivande