Handla mat med barn eller bebis

Ibland kan det vara en härlig upplevelse att handla med ditt barn. Andra gånger kan det vara en katastrof, med dig och ditt barn nära gråten. Byt ut gråt och raserianfall mot leenden och glada stunder med hjälp av de här enkla tipsen.

Ta hand om ditt barn. Se till att ditt barn har en ren blöja innan ni lämnar hemmet så att du kan minska antalet – eller helt undvika – besök på skötrummet medan ni handlar.

Var smart när du planerar shoppingturen. Åk till butiken när ditt barn är utvilat, matat och på bra humör. Lägg märke till när det är som mest hektiskt i butiken och undvik att handla under dessa tider.

Packa en väska med roliga saker. Ta med en napp eller leksak i händelse av att ditt barn blir rastlöst. Glöm inte att prata med ditt barn när ni går runt i butiken – en engagerande "konversation" är ibland det enda som krävs för att få ett lyckligt och sysselsatt barn.

Skriv en inköpslista. Genom att veta vad du behöver innan du går in i butiken kan du handla på ett organiserat och snabbt sätt. Dessutom sparar du pengar när du följer listan i stället för att fylla din kundvagn med impulsköp.

Lär känna butiken Ju bättre du känner till utformningen på din livsmedelsbutik, desto snabbare kan du göra dina inköp. Det tar tid och kräver tålamod att springa runt och försöka hitta det du behöver. Var inte rädd för att be om hjälp att hitta rätt gång för produkterna på listan

Inställning är allt. Barn älskar att härma sina föräldrar. Om du är stressad när du börjar handla kan ditt barn bli mer rastlöst och missnöjt. Ha en positiv inställning så kan ditt barn (och du!) njuta av era shoppingresor tillsammans.

Cookiemedgivande