Presentera din nya bebis för familjen

Innan du åker runt överallt för att presentera din nyfödda bebis, ta ett steg tillbaka och ett djupt andetag. Lösningen? Låt alla komma till er.

Räkna på hur många som kommer. Innan du börjar planera maten räknar du på hur många som kan tänkas komma. Om du inte har ett bord som alla kan sitta och äta vid kan du fundera på att utöka matområdet till ett annat rum.

Skicka inbjudningar. Om alla ska samlas inför en stor högtid förklarar du varför du har festen hemma hos dig i år. Oroa dig inte, de kommer att förstå.

Planera ett enkelt upplägg. Välj en huvudrätt som tillagar sig själv länge (långkok eller någonting som kan stå i ugnen länge är bra) och be gästerna ta med tillbehör, förätter, sallader eller efterrätt.

Ställa i ordning. Du ska inte känna att allting måste vara perfekt. Se till att alla får plats att sitta och att det finns glas och tallrikar och förbered maten. Det är allt du behöver göra. Eftersom det är släkten det handlar om ska du inte känna att du måste passa upp på alla gäster.

Hälsa på bebisen. När middagen är över kan släktingarna turas om att träffa bebisen. Samarbete är nyckeln när det gäller förberedelser och att få en skön och avslappnad kväll.

Ett högtidsfirande kan växa och förändras med tiden precis som familjerna gör. Du har din egen familj nu och du kan etablera nya traditioner samtidigt som du behåller några från ditt förflutna.

Cookiemedgivande