Pyssel för barn: Visa din arbetsplats för barnet

Ditt förskolebarn har fortfarande mycket att lära sig om världen och människorna i den.

Det är en bra idé att låta ditt barn se vad som pågår när du arbetar eller gör volontärarbete. Det vidgar ditt barns värld genom att utsätta honom eller henne förvardagliga situationer och strukturer utanför familjen. Om du kan ordna det är det värt att ta med ditt nyfikna barn på ett besök till kontoret eller affären.

Öppna upp ditt barns värld Här följer åtta förslag som hjälper till att göra besöket roligt för ditt barn och hanterbart för dig och dina kollegor.

  • Prata med chefen först. Företaget har kanske redan en "barnens dag". Om det inte finns en sådan dag kanske du vill starta en – det är fantastisk PR för företaget och höjer den interna moralen väsentligt. Informera dina medarbetare i förväg om du tänker ta med ditt barn så att det inte kommer som en överraskning.

  • Välj en bra tidpunkt. Unga barn är snällast på morgonen medan skolbarn fungerar bättre på eftermiddagen. Fungera på när intressanta saker brukar hända och när ditt barns närvaro är minst störande.

  • Håll inte på för länge. Planera ett besök på 1–2 timmar. Längre är normalt för långt för ett barn och saker är mer benägna att gå snett. Var noga med att inkludera en paus för mellanmål eller lunch.

  • Se till att ditt barn är klädd på rätt sätt. Om möjligt, låt ditt barn prova på dina arbetsuppgifter: logga in på datorn, kopiera ett schema, fråga om en kund behöver hjälp, erbjud en portion potatis – allt som inte äventyrar dig, ditt barn eller arbetet.

  • Introducera ditt barn för dina medarbetare. Förklara för ditt barn vad var och en av dem gör.

  • Ta foton. De kan illustrera en historia som ditt barn dikterar för dig om besöket. Ditt barn lär vilja lägga till sina egna bilder om dagen som han eller hon tillbringade med mamma eller pappa på jobbet.

Genom att ge ditt barn möjlighet att se din arbetsplats får han eller hon en större känsla av trygghet att kunna visualisera var du är när du inte ärhemma. Det kan också göra dig gladare att ha delat detta med ditt barn.

Cookiemedgivande