Barnaktiviteter: lekdejter och spelspel

Hur mycket du än umgås med ditt barn finns det inget du kan göra som kan ersätta lek med andra barn. Om barnet inte redan går på förskola är det dags att hitta ett sätt för honom eller henne att interagera regelbundet med barn i samma ålder.

Håll barnet sysselsatt

Testa med en lekgrupp eller annan schemalagd aktivitet. Det ligger i ditt intresse att hålla barnet sysselsatt. När barn i den här åldern blir uttråkade åtföljs det ofta av uppförandeproblem eftersom de gör allt för att det ska hända någonting.

Satsa på kortare dagar Om valet står mellan två eller tre heldagar på förskolan eller fem halvdagar – både om det gäller den närmaste framtiden eller när barnet fyller tre – välj det senare. För de flesta barn är det enklare med kortar dagar. Att ha samma schema alla vardagar är ofta mindre problematiskt för hela familjen, men vissa barn klarar heldagar mycket bra. Kontrollera ofta hur barnet har det när han eller hon börjar på förskolan.

Att välja en bra förskola

Planera i förväg när det gäller förskola. Bra förskolor har ofta långa väntelistor och det tar tid att hitta rätt miljö för ditt barn. Gör besök varje gång du får möjlighet, spendera mycket tid där så att du kan vara säker på att förskolan skulle kunna fungera bra för dig och barnet.

Cookiemedgivande