Första klippningen: barnets första besök hos frisören

Vet du inte hur ditt barn kommer att reagera på första besöket hos frisören? Oroa dig inte. Du kan öka chansen för ett bråkfritt första frisörbesök enom att förbereda barnet lite inför den stora dagen.

Välj rätt salong Ring din lokala salong och fråga om de känner till någon salong som klipper barn.

Gör ett besök Om ditt barn är ett litet barn eller förskolebarn – ordna med ett förbesök innan den faktiska frisörtiden och låt barnet bekanta sig med miljön. Låt barnet stifta bekantskap med frisören som skall klippa håret och låt barnet få se frisören klippa håret på andra barn. Barnet kommer att vara mindre rädd om det vet vad som väntar.

Förbered ditt barn Läs en bilderbok om första frisörbesöket för att vänja barnet vid tanken på att få håret klippt. Väl hos frisören, vägled barnet genom processen. Undvik ord som "klippning" om barnet associerar ordet med fara eller smärta. Tala istället om att barnet kommer att få en rolig, ny frisyr eller en "trimning".

Ta med en extra T-shirt Ta med en extra tröja eller T-shirt i det fall att barnet vägrar bära klippkappan.

Håll barnet stilla En sax och ett småbarn som skruvar på sig är ingen bra kombination. Låt barnet sitta i ditt knä om det rör på sig för mycket i frisörstolen.

Glöm inte att fotografera händelsen och att spara en av de första avklippa lockarna!

Cookiemedgivande