Träna med bebisen

Istället för att uppoffra tid med din bebis kan du göra henne eller honom till en del av din träningsrutin. Börja med dessa enkla övningar som du kan göra med din bebis.

Gå ut. Oavsett om du springer eller går kan du ta med dig bebisen medan du samtidigt förlorar ett par graviditetskilon. Vänta bara tills din bebis är åtminstone sex månader gammal så att han eller hon kan sitta upp rakt i joggingvagnen. Gör det roligare för barnet genom att prata om och peka på saker i omgivningen som ni passerar.

Pass på. Många gym har pass för föräldrar och barn, bland annat yoga och konditionsträning. Fördelen är att du har en instruktör som kan guida dig igenom den bästa träningen för att bli av med några extra graviditetskilon och din bebis får se alla de andra föräldrarna och barnen röra på sig.

Och om du behöver en paus kan du be den andra föräldern att ta med bebisen på ett träningspass

Träningspass för förälder och barn Att göra bebisen delaktig i dina träningsövningar kan vara roligt för er båda. Börja med de här tre övningarna.

1. Uppåtgående hund-stretch. Ligg på magen och håll dina höfter mot golvet samtidigt som du lyfter upp bröstet mot taket. Lägg bebisen på golvet framför dig och överös honom eller henne med pussar när du kommer ner igen.

2. Knäböj på bänk. Håll din bebis medan du knäböjer och sätter dig på en parkbänk eller soffa. Spänn mage och rygg (som om någon gjorde sig redo att slå dig i magen) samtidigt som du tar i från hälarna och ställer dig upp igen.

3. Skulderpress. Ställ dig upp och sträck på dig med spänd mage och håll din bebis ordentligt i händerna. Lyft bebisen upp i luften och sedan ner igen och överös honom eller henne med pussar.

Dagar när träning är det sista du känner för kan du påminna dig själv om att din bebis också behöver stimulans och frisk luft. Det faktum att du gör någonting hälsosamt för bebisen – samtidigt som du tappar graviditetskilon – är en sporre att komma ut genom dörren.

Cookiemedgivande