Fyra enkla frisyrer för nyblivna mammor

Det sista du tänker på med en liten nyfödd bebis därhemma är förmodligen hur du ser ut i håret. Du tycker säkert att livet går i 190, men med de här fyra knepen kan du se till att håret inte ser ut som ett yrväder när du lämnar huset.

  1. Tvinna håret runt hårklämmor. Om ditt hår är ett enda virrvarr kan det vara bra att börja med att borsta det. Tvinna en bit hår mellan fingrarna längst upp på huvudet och fäst med en hårnål bakom örat eller på hjässan. Du kan tvinna håret på båda sidor för en boho-chic look.

  2. Hög knut. Böj dig fram och samla ihop allt hår. Snurra håret runt sig självt till en knut uppe på hjässan och fäst med ett gummiband. Voilà! Proffstips: Om du vill ha ett riktigt bra resultat när du gör en hårknut ska du inte ha allt för rent hår. Om du vill skapa en riktigt hög knut med nytvättat hår, spraya i lite hårspray eller torrschampo i rötterna. Detta skapar textur och gör ditt hår enklare att forma.

  3. Torrschampo. Om du inte har tid att tvätta håret kan du applicera torrschampo i de feta partierna. Vänta några minuter och borsta ut håret med fingrarna eller en borste. All smuts försvinner. Torrschampo är superbra på tunt hår. Applicera i rötterna på smutsigt eller nytvättat hår, massera in och krama med fingrarna för en volymboost.

  4. Hästsvans Samla ihop håret i en låg svans i nacken och fäst löst med ett hårband. Dra hårsvansen genom hårbandet när du fäster det för andra gången. Resultatet är en slarvig men otroligt chic hästsvans.

Cookiemedgivande