Sömntips för bebisar: hjälp bebisen att sova

Sömn är av avgörande betydelse för att ditt barn ska utvecklas på ett hälsosamt sätt. Kolla in dessa riktlinjer för att skapa den perfekta sovmiljön som svarar på frågan omhur du hjälper ditt barn att sova.

Känn in rummet.Sikta mot en temperatur som är idealisk för en lättklädd vuxen. Din bebis somnar lätt om hon eller han är bekväm och har det mysigt.

Klä barnet lätt.För många lager kan göra att bebisen svettas och blir kinkig, vilket gör det svårare att sova. Kom ihåg att bebisar oftast behöver ett lager mer änvuxna, så en undertröja och sovpåse i bomull borde räcka för de flesta klimat.

Mjuka upp golvet.En mjuk matta eller heltäckningsmatta kommer att bidra till att rummet blir varmare och gör det skönt att leka på golvet. Mattor kan även dämpa ljud,vilket skapar en tystare sovplats.

Mörklägg rummet.Persienner eller rullgardiner håller det tidiga morgonljuset borta. Dimrar i din bebis rum är ett annat sätt att skapa en lugnandeatmosfär. Dimma ljuset när du förbereder bebisen för sängen, och sänk dem mer och mer ju närmre läggdags det blir.

Låt lite vitt ljud stå på.Vissa bebisar sover bättre när tvättmaskinen eller dammsugaren är på, så fortsätt gärna med dina hushållsrutiner under tuppluren eller efter läggdags. Detregelbundna ljudet kommer att hjälpa bebisen att sova.

Det behövs ingen dyr inredning eller tjusiga prylar för att skapa en mysig sovplats i bebisens rum. Läs av barnets signaler så kommer hon eller han snartdrömma sött.

Cookiemedgivande