Bebissömnproblem: så får du bebisen att somna

Det är inte många barn som lägger sig utan att streta emot. Det är inte heller många barn som sover i sin egen säng utan tillsägningar och fasta regler. Det finns några bra sätt att ta itu med ditt barns sömnproblem.

Ha en kort kvällsrutin En kvällsrutin på högst 30 minuter är perfekt då det uppmuntrar ditt barn att lägga sig och enkelt falla i sömn. Om rutinen varar längre eller om den blir för omständlig blir ditt barn mer uppspelt i stället för att varva ner. Om barnet kastar med huvudet och gungar med kroppen Barn använder rytmiskt och repetitivt beteende för att lugna sig själva när det är läggdags eller under natten för att somna om. Det är vanligast under det första levnadsåret. De kör hårt i några få minuter till en halvtimme eller mer, men gör vanligtvis sig inte illa. Så här kan du göra för att dämpa ljuden och få det bekvämare:

  • Flytta bort spjälsängen från väggen.

  • Lägg gummiskydd under spjälsängens ben för att minska rörelser och oljud. Placera en tjock matta under spjälsängen.

  • Madrassera spjälsängen på sidorna och uppåt. Fäst stoppningen så att den inte glider ner och stänger in ditt barn eller fungerar som en stege för ditt barn att ta sig ur sängen. Se till att knutarna är högst 15 cm långa.

  • Försök att inte gå in på sovrummet och kontrollera ditt barn. Din närvaro kan stärka det här beteendet för att få uppmärksamhet i stället för tröst.

Mardrömmar Barn har förmåga att drömma så fort de lär sig att prata. Barn kommer normalt inte vad de har drömt, inte ens de drömmar som har väckt dem. Om du märker att ditt barn regelbundet drömmer mardrömmar kan du be om professionell hjälp för att ta reda på orsaken till detta. Separationsångest För ett barn som upplever separationsångest eller har sovit tillsammans med sina föräldrar en lång tid kan det hjälpa om du lägger en madrass på golvet i ert sovrum och belönar ditt barn när han eller hon flyttar sig närmare sitt eget rum.

Cookiemedgivande