Bebisens sömn: De bästa tipsen

Som alla nyblivna föräldrar vet kan det vara svårt att natta en bebis och inte minst se till att hon eller han sover gott hela natten. Följ dessa riktlinjer för att hjälpa din bebis sova sött och säkert hela natten.

  1. Välj fast framför mjukt. Låt bebisen sova på en fast madrass. Plocka bort kuddar och gosedjur som ökar risken för kvävning från sängen. Om din bebis somnar i en bebiskorg eller barnvagn bör du flytta honom eller henne till ett fast underlag så snart som möjligt.

  2. Håll bebisen sval. Innan läggdags bör du klä barnet i endast ett lager mer än vad du skulle haft själv givet rumstemperaturen. Svettningar, fuktigt hår och rosiga kinder, snabb andning och ett varmt bröst är tecken på att barnet är för varmt.

  3. Lägg barnet på rygg. Bebisar ska alltid ligga på rygg när de ska sova under deras första år. Om ditt barn är friskt och kan rulla runt från mage till rygg själv är det okej om hon eller han gör det i sömnen.

Sömnen kan fyllas med behagliga drömmar. Om ni har följt dessa riktlinjer är du och din bebis redo för en välförtjänt vila.

Cookiemedgivande