Viktiga råd angående bebisvård

Din familj och dina vänner är fulla av välmenta råd, men det är möjligt att deras tips leder dig på fel väg. Här följer tre förlegade tips till föräldrar som du gärna får ignorera.

  1. Du skämmer bort ditt barn genom att plocka upp honom eller henne för ofta. Nyfödda gråter normalt för att de har ett behov. Oavsett om det är en ny blöja, mat eller närhet så får det ditt barn att känna sig trygg och älskad. Det går helt enkelt inte att skämma bort barn. Det är faktiskt så att ju mer konsekvent du är att uppfylla ditt barns behov innan 6 månaders ålder, desto mindre krävande blir ditt barn senare i livet.

  2. Se till att det är tyst i hemmet när ditt barn sover. Barn är vana vid att höra olika bakgrundsljud sedan sin tid i din mage. Sätt igång och dammsug huset när ditt barn sover, om du så önskar. Maskinens brummande kan faktiskt få ditt barn att somna och du kan städa lite medan han eller hon sover.

  3. Ha strikta rutiner för matning av ditt barn. En gång i tiden ansåg man att barn skulle matas var fjärde timme efter att ha lämnat sjukhuset. Man trodde att amning eller matning av ett barn när barnet är hungrigt (i stället för på bestämda tider) skulle skämma bort barnet och till och med öka risken för tarmbesvär. Numera föreslår dock många läkare att du matar ditt barn när han eller hon är hungrig.

Skötselråden har definitivt utvecklats genom åren, men en sak om föräldraskapet gäller fortfarande: önskan att hålla sitt barn friskt och glatt. Och kom ihåg: du känner ditt barn bäst!

Cookiemedgivande