Mata bebisen: 3 tips för att göra det rätt

Att mata din bebis borde vara en tidpunkt när ni knyter an till varann och slappnar av. Här är tre saker att komma ihåg för att hålla processen lugn och njutningsbar för både dig och din bebis.

  1. Det finns ingen tidsgräns för amning .Om ditt 15-månadersbarn fortfarande tycker om att bli ammat och du också gör det är det bara att fortsätta. Vid omkring 6 månader får ditt barn näring från fast föda, så längtan efter bröstmjölk kan minska.

  2. Bröstmjölk eller ersättning räcker som vätska för ditt nyfödda barn .Enda gången du behöver ge bebisen vatten är om hon eller han är sjuk och förlorar vätska genom kräkningar eller diarré. Prata i så fall med din barnläkare först.

  3. Den första fasta födan kan vara en frukt eller en grönsak . Frukt eller grönsaker (t.ex. mosad banan eller puread avokado) är mycket bra som första mat. Se bara till att det är mjukt och bara består av en ingrediens.

Att mata bebisen är den idealiska tidpunkten att knyta an till varann och bygga upp en tradition kring goda matvanor med familjen.

Cookiemedgivande