Nyfödda liggandes på magen

Lek är viktigt för ditt barns utveckling. Det är ett roligt sätt att hjälpa ditt barn att förstå och interagera med världen omkring sig. Börja med enkla lekar och prova nya saker vartefter ditt barn växer.

"Jag upptäckte att några av de bästa sätten att leka med mitt barn var saker som jag redan gjorde naturligt, till exempel att prata, sjunga och gunga, eller att ge honom något nytt att se eller känna på."

Bianca, mamma till 3 månader gamla Paolo

Första lekarna för spädbarn

  • Sjung och gunga till olika typer av musik. Spädbarn älskar att höra förälderns röst.

  • Rör långsamt färgglada föremål fram och tillbaka framför ditt barn och låt honom eller henne följa dem med blicken. Spädbarns ögon lär sig att se former, färger och rörelser.

  • Låt ditt barn känna på föremål med olika struktur – som filt, läder och bomull – och se hans eller hennes nyfikna reaktioner.

  • Öva ditt barn att ligga på mage genom att lägga dig bredvid honom eller henne på golvet och leka tittut i en spegel. Du belönas garanterat med ett leende!

Kom ihåg att säkerheten alltid kommer först Använd leksaker tillverkade av mjuka material. Undvik vassa, trubbiga och små föremål som ett barn kan svälja.

Cookiemedgivande