Lek med ditt nyfödda barn: Aktiviteter för 2 månader gamla barn

Efter en period av sömnlösa nätter och matning dygnet runt håller du nu kanske på att komma in i en rutin med din 2-månadersbebis. Under dessa tidiga stadierna i barnets utveckling börjar hon eller han bli redo för mer lek och interaktion med er.

Magtid. Att låta bebisen ligga på magen ett tag kommer att bidra till stärkning av rygg och nackmuskler. Lägg barnet på mage på en filt på golvet. Stötta upp barnets armar och se till att inga filtar eller leksaker ligger runt ansiktet. Se nu när barnet försöker lyfta huvudet och flytta det från sida till sida. Börja med omkring tre till fem minuter om dagen och öka gradvis tiden för varje magsession.

Le. Runt den här åldern kommer ditt barn kanske att utveckla ett socialt leende, en enorm milstolpe för alla föräldrar. Sätt barnet i ditt knä, prata med henne eller honom och le. Barnet kommer att gilla det och bli uppmuntrad av ljudet av din röst och ditt ansiktsuttryck.

Läs tillsammans Nu är en perfekt tid att börja läsa nattsagor. Efter en lång dag fylld av roliga aktiviteter kommer en nattsaga få barnet att somna sött.

Cookiemedgivande