Bebisstimulering: Aktiviteter för 4 månader gamla barn

Vem hade trott att ditt barn på bara några få månader kunde växa till den här lilla personen? Ditt barn blir allt mer socialt för varje dag och lekstunderna blir bara bättre och bättre. Så här får du ut det mesta av lekstunderna med ditt 4 månader gamla barn.

Erbjud en leksak. Ge ditt barn en leksak som skramlar eller gör roliga ljud och se på reaktionen när han eller hon leker med den. Leksaker som hjälper barn att lära sig de olika sinnena är både lärorika och magiska för ett barn. Att kasta en leksak fram och tillbaka är en rolig lek. Kommer du ihåg ditt barns första leende för en eller två månader sedan? Nu börjar ditt barn att fnissa – vilket är så mycket bättre!

Satsa på en lek. Barn fascineras av bubblor. Blås bubblor kring ditt barn för att roa honom eller henne i långa stunder. Lek "Den här lilla grisen" medan du klär på ditt barn. Ditt barn älskar att kittlas och stimuleras och det är också en bra distraktion när du försöker att sätta på honom eller henne strumporna!

Orda en lekstund med andra barn. Varför inte bjuda över en eller två andra föräldrar som har barn i ungefär samma ålder? Sätt era barn på golvet tillsammans med några få leksaker och se vad som händer. Du lär älska att se ditt barn umgås med sina nya kompisar, samtidigt som du också kan få några nya vänner.

Att leka med ditt barn och skapa en rolig och aktiv miljö är avgörande för barnets utveckling under de första levnadsåren. Aktivera ditt barn så får du ett glatt, friskt och välanpassat barn.

Cookiemedgivande