Äta ute med barn

Är du frestad att inte äta ute förrän ditt barn fyller 10? Att gå på restaurang med ditt spädbarn är genomförbart och till och med njutbart. Allt du behöver är att förbereda lite och packa med några måsten för en trevlig familjemiddag.

Gör din research Du vill nog inte äta på en formell och snobbig restaurang med din lilla bebis. Leta efter ett ställe i närheten som är otvunget och livligt (men inte alltför högljutt) och som är vant vid att ha bebisar på besök.

Hygien För att undvika att oroa dig för att ditt lilla barn ska få några baciller bör du ta med dig massor av tvättservetter.

Packa extra mat Ge ditt barn mat innan ni går ut – en liten bebis kan till och med sova sig igenom hela måltiden! Om du har ett lite äldre barn kan du ta med kex och liknande för att hålla honom eller henne lugn medan ni väntar på maten.

Små leksaker En barnbok, ett gosedjur eller liknande är perfekta att slå i bordet utan att orsaka för mycket oväsen.

Haklappar och barnsäkra bestick Torktrasor eller engångshaklappar gör det enkelt att hålla rent. Om haklappen går att använda igen kan du förvara den i en plastpåse efter måltiden. Det är också en bra idé att ta med en barnsked och skål om ditt barn får lust att kasta restaurangens porslin i golvet.

Var beredd på allt Det lönar sig att vara förberedd, men du kan alltid förvänta dig ett offentligt raseri- eller gråtanfall. Var beredd på att gå ut en stund eller be om notan tidigt om ditt barn bestämmer sig för att han eller hon hellre äter hemma.

Det måste inte vara en pärs att äta på restaurang som familj. Ju mer du går ut med ditt barn på restaurang, desto bättre blir du på att förutsäga hans eller hennes behov när ni äter ute.

Cookiemedgivande