Pyssel för småbarn: Råd och tips

Fast inomhus en regnig dag? Söker du bra lekidéer? Dessa enkla pyssel och aktiviteter för småbarn från två år och uppåt går snabbt att förbereda, är billiga och kräver bara några få basvaror.

Använd alla fem sinnen.Koka lite spaghetti och lägg en näve i fyra eller fem skålar. Droppa i några droppar karamellfärg för att ändra färg på pastan. Låt barnet gegga in sina händer och gå loss. Barnet kommer att gilla pastans speciella utseende, att den är hal och det geggiga ljudet när man klämmer på den.

Finjustera motoriska färdigheter. Ställ fram en muffinsplåt och pom-poms i olika färger (de flesta pysselaffärer säljer dessa färgade puffar). Låt barnet sortera pom-pomsen i muffinshålen. Barnet kommer att tycka att det är roligt att ta i de mjuka bollarna och lära sig namnen på färgerna.

Främja kreativiteten. Fingermålning ett klassiskt pyssel för småbarn. Tryck ut lite färg på en tallrik eller en bricka och låt barnet använda fingrarna för att måla teckningar på vitt papper. Skydda underlaget med tvättbart skydd eller gamla tidningar. Du kan använda en skrivskiva att fästa pappret så att det inte åker omkring. Du kan även rama in och hänga upp barnets mästerverk i hennes eller hans rum.

Vilket pyssel du än väljer är det viktigt att tänka på säkerheten. Alla aktiviteter bör övervakas, särskilt om ni använder mindre bitar och vassa föremål.

Cookiemedgivande