Bebisfoton: Så tar du proffsliknande bebisfotografier

Du kan inte upphöra att förundras över din lilla nyfödda bebis.

Om du vill få ett bra foto på din nyfödda bebis kan du göra följande::

  • Vänta tills ditt barn sover. Då är det mycket enklare att få en bra bild.

  • Använd massor av naturligt ljus

  • Välj bakgrund och vad som ska komma med på bilden

  • Ta en närbild av din sovande bebis. Finns det något vackrare?

  • Ta så många bilder du kan. Det är svårare än man tror att få till den perfekta bilden

När ditt barn blir äldre kommer du att märka att det är en riktig liten utmaning att få honom eller henne att sitta still och le mot kameran, men när du väl lyckas blir fotot ett underbart minne för livet. Så skapar du ett naturligt bebisfoto:

Fånga din bebis på bild när han eller hon är i sitt rätta element. Glöm allt som heter posera. Ju längre du försöker desto svårare kommer det att vara att locka fram ett leende. Ta ögonblicksbilder av ditt barn på lekmattan eller under en lek. Om ditt barn ligger ner är det bra att du själv befinner dig på samma nivå.

Försök inte att tvinga fram ett leende. Ju naturligare leende desto bättre foto. Gör roliga miner för att locka ditt barn att börja skratta. Om du ska fota ett barn som är något äldre kan du försöka berätta något roligt eller påminna ditt barn om en rolig händelse

Ta många bilder! Ett absolut måste när du fotar din bebis är att ta många bilder. Istället för att försöka få den där perfekta bilden kan du testa att ta många bilder från olika vinklar. Det finns stor risk för att ditt barn nyser, grimaserar eller hostar precis när du tar bilden, så ju fler bilder desto bättre!

Korta ner inzoomningstiden. Om kameran har en snabbare exponeringstid är det enklare för dig att få en tydlig bild av när ditt barn leker, springer, hoppar eller snurrar runt. Ju längre exponeringstid, desto tydligare bild.

Och kom ihåg: Skriv ut dina foton! Det är så mycket roligare att titta på foton i ett album än på datorskärmen. Du kommer inte att ångra dig!

Cookiemedgivande