Pyssel för småbarn: idéer och tips

Är ni en regnig dag fast inomhus? Funderar du på idéer på bra lekar? Följande pysseltyper och aktiviteter för barn i åldrarna två år och äldre är snabba att förbereda, billiga och kräver inte många tillbehör.

Involvera alla fem sinnen

Koka upp lite spagetti och dela upp en handfull hand pasta i fyra eller fem skålar. Droppa över lite karamellfärg för att ändra färg på pastan och låt barnet gräva i pastan med händerna och hugga in! Barn kommer älska den ovanliga färgen på pastan, hur hal spagettin är och det roliga ljudet som uppstår efter att man tryckt ihop den.

Finjustera de motoriska färdigheterna

Sätt fram en muffinsform och några mjuka små bollar med olika färg. Låt ditt barn lägga bollarna i de olika muffinshålen. De kommer vara roligt att hålla på och de lär sig samtidigt vad färgerna heter.

Öka kreativiteten

Fingermålning är en klassiker när det gäller pyssel för småbarn. Pressa bara ut lite färg på en tallrik eller bricka och låt ditt barn använda fingrarna eller händerna för att måla på tomma pappersark. Var noga med att skydda ytan med hjälp av en färgtålig duk eller gamla tidningar. Du kan använda en skrivplatta för att förhindra att papperet flyttar på sig. Rama in och häng upp några av ditt barns mästerverk på olika platser i hemmet!

Cookiemedgivande