7 tips på gör-det-själv-metoder som kan lindra smärtan ditt barn känner under tandsprickning

Det kan vara outhärdligt att se hur de lider när de håller på att få tänder. Även om vissa barn kan uppleva mycket lite eller till och med inget obehag vid tandsprickning så kan ditt barn känna sig irriterat eller verka ha ont. Här är våra bästa tips på hur man lugnar ett barn som håller på att få tänder.

Ge ditt barn kyld frukt

När du väl har introducerat ditt barn för fast mat kan du ge det ömma tandköttet lite lindring – ett gott mellanmål bestående av exempelvis kylda, mosade bananer.

Använd en kall trasa för att lugna ett ömt tandkött

Ta en ren trasa och doppa den i vatten. Vrid sedan ur den tills den är fuktig och lägg den i kylen. När den har blivit kall, vik och låt ditt barn tugga på den för att lindra smärtan i det ömma tandköttet.

En kall metallsked är en enkel typ av smärtlindring

Kall metall kan vara lugnande, så lägg bara en vanlig tesked i kylen. När skeden har blivit kall, gnugga försiktigt baksidan av skeden mot ditt barns tandkött.

Massera ditt barns tandkött

Du kan bidra till att lindra ditt barns smärta vid tandsprickning genom att försiktigt massera tandköttet i cirkulära rörelser.

Ge ditt barn en kyld leksak som inte är gjord av gel

Lägg ditt barns favoritleksak i kylskåpet, låt den bli kall innan du ger den till ditt barn – se till att den är ren och lätt att hålla i.

Torka bort saliv för att förhindra irritation

Ett tydligt tecknen på tandsprickning är dregling. Torka bort dregel från ditt barns ansikte för att förhindra irritation.

Kela massor med ditt barn

Se till att ditt barn får mängder med kramar. Ibland kan den största trösten för ett barn som fått tänder vara att få gosa med mamma eller pappa. Hitta en bekväm stol och vagga försiktigt ditt barn. Det innebär att ni får tid för kramar och komfort, samtidigt som er relation förstärks.

Cookiemedgivande