Bli vän med andra föräldrar

Hur mycket du än älskar ditt barn kommer det en tid när varje ny förälder längtar efter vuxet sällskap. Att lära känna andra nyblivna föräldrar är inte bara positivt för dig, det kan också innebära möjligheter för era barn att umgås och leka med varandra.

Så här gör du för att utöka din sociala umgängeskrets:

Börja tidigt

Börja prata med andra föräldrar som deltar på förberedande kurser inför förlossningen eller de blivande föräldrarna som du träffar ute i väntrummet. Ni kommer uppfostra barn i ungefär samma ålder, ni kan därmed få uppleva milstolpar i föräldraskapet tillsammans.

Gå till gymmet

Att delta i en organiserad träning för föräldrar och barn på ett gym eller i en träningsstudio är ett utmärkt sätt för att träffa andra nyblivna föräldrar i närområdet. Prata om allt möjligt medan era små parvlar kryper runt och blir tröttar ut sig inför sin nästa tupplur – det är bra för er båda!

Bli en stammis på lekplatsen

Försök ta med din nya bebis till lekplatsen så ofta som ditt schema tillåter. Om ni går dit vid ungefär samma tid på dygnet kommer du antagligen stöta på andra nyblivna föräldrar som befinner sig i samma situation som du.

Troligtvis är dina nya föräldravänners scheman lika hektiska som ditt. Oroa dig inte om ni inte träffas så ofta. Maximera antalet träffar genom att inkludera så många föräldrar som möjligt i din sociala vänkrets.

Cookiemedgivande