Vanliga frågor

Som förälder granskar, kontrollerar och testar man allt så att det är säkert för ens barn. Vi på Pampers® förstår att du vill veta mer om sammansättningen i våra blöjor och tillverkningsprocesserna. Därför vill vi svara på de här frågorna öppet och ge dig fullständig insyn för att visa att vi inte lämnar något till slumpen när det gäller våra produkters säkerhet.

I det följande hittar du svar på några frågor som andra föräldrar redan ställt till oss. Tveka inte att ringa oss måndag till fredag från 9 till 17 på 020350029 (service- & gratisnummer).om du har ytterligare frågor.

Vad gör ni för att säkerställa era produkters säkerhet?

Alla Pampers® produkter är 100-procentigt säkra att använda för barn. Varje dag utför vi tre viktiga steg för att garantera blöjans prestanda och ditt barns komfort och säkerhet.

  1. Ett ytterst noggrant val av materialen, vars säkerhet valideras i samarbete med barnläkare, hudläkare för barn och toxikologer, eftersom säkra blöjor startar med säkra material! Du kan läsa mer om urvalsprocesserna för materialen och få reda på allt om beståndsdelarna i våra produkter genom att klicka här för blöjor, här för blöjbyxor och här för tvättservetter

  2. Tillverkning: en nyckelfas som vi kontrollerar från början till slut. Pampers® gör sina blöjor uteslutande i egna produktionscentra (som ligger i Europa). Vi övervakar aktivt varje tillverkningsfas för att säkerställa kvalitén på våra produkter: Varje blöja övervakas konstant av kameror och över 500 sensorer och vi gör över 2 000 kontroller om dagen.

  3. Ständiga utvärderingar för säkra och certifierade blöjor som är rädda om barnets hud. Våra blöjor, blöjbyxor och tvättservetter är dermatologiskt testade.

    En utförlig beskrivning av alla de här stegen finns på den här sidan på vår webbplats. Läs gärna den om du vill veta mer!

Är materialen Pampers® använder säkra för spädbarn?

Ja. Pampers® använder enbart 100-procentigt säkra material i sina produkter (blöjor, blöjbyxor och tvättservetter). Alla material som används utsätts för ytterst noggranna utvärderingar och uppfyller strikt rekommendationerna för säker användning av substanser (SCCS/1564/15) från EU:s vetenskapliga kommitté för konsumentsäkerhet (SCCS).

Våra forskare samarbetar med barnläkare, hudläkare för barn och toxikologer för att validera säkerheten på de utvalda materialen och på alla våra färdigställda produkter för barn.

Här hittar du mer om vad som finns (och vad som inte finns!) i våra blöjor, blöjbyxor och tvättservetter.

Du kan också läsa mer om Pampers® säkerhetslöfte här.

Hur väljer ni materialen till era produkter?

Säkra blöjor startar med säkra material! Det är därför materialen genomgår en ytterst noggrann urvalsprocess innan de får ingå i en Pampers®-blöja. Varje beståndsdel har en specifik funktion och måste säkerställa prestanda, men samtidigt ge komfort och säkerhet för ditt barn.

- Våra forskare samarbetar med barnläkare, hudläkare för barn och toxikologer för att validera säkerheten på materialen och på alla våra färdigställda produkter för barn.

Alla material som används är 100-procentigt säkra för ditt barn och uppfyller strikt rekommendationerna för säker användning av substanser (SCCS/1564/15) från EU:s vetenskapliga kommitté för konsumentsäkerhet (SCCS).

Klicka här för att få reda på mer om vad som finns (och inte finns!) i våra blöjor. En utförlig beskrivning av alla steg vi tar för att säkerställa säkerheten på våra produkter finns på den här sidan på vår webbplats. Läs gärna den om du vill veta mer!

Är färgerna som används i Pampers® blöjor säkra för min bebis hud?

Ja. Färgerna som används i Pampers® blöjor är säkra, icke-irriterande färgämnen och deras säkerhet har utvärderats omsorgsfullt.

De här färgerna används för att skapa söta mönster och är garanterade att vara säkra för nyfödda och barn Färgerna kan inte penetrera huden även om de skulle komma i beröring med den. Vi använder inte färgande medel som löser upp sig och sprids igenom Pampers® produkterna.

Visste du? Idag används färgämnen i många produkter som tyger och leksaker, papper, kalk och kritor.

Du kan läsa mer om Pampers® åtaganden för 100-procentigt säkra blöjor här.

Och för att veta mer om vad som finns (och inte finns!) i våra blöjor, klickar du bara här.

Använder ni klorblekning för era produkter?

Nej, vi använder en process utan elementär klor för att rena cellulosafibrerna. För att få reda på mer om vad som finns (och inte finns!) i våra blöjor, klicka här.

Är Pampers® tvättservetter tillräckligt mjuka för min bebis hud?

Alla Pampers® produkter är både dermatologiskt och kliniskt testade för att säkerställa att de känns mjuka, även mot känslig hud. Studier visar att Pampers® tvättservetter hjälper till att bevara hudens neutrala pH och är lika mjuka mot spädbarnets hud som en tvättlapp och vatten

Är det säkert att använda Pampers® tvättservetter på barnets ansikte och händer?

Ja. Ditt barn kan bli smutsigt överallt till exempel när det leker ute, äter eller ligger på blöjbordet och Pampers® tvättservetter tar varsamt och effektivt bort smuts. Även om de är särskilt utformade för blöjbyten kan Pampers® tvättservetter användas säkert på andra delar av kroppen, även ansiktet och under blöjbyte. Alla är dermatologiskt testade.

Är Pampers® Sensitive-tvättservetter parfymfria och hypoallergena?

Ja. Pampers® Sensitive tvättservetterna innehåller inte några doftämnen. Tvättservetterna är dermatologiskt testade och det är kliniskt bevisat att de är lika mjuka mot huden som bomull och vatten.

Vad är polypropen och varför innehåller min bebis blöja det?

Polypropen är en mjuk fiber som bidrar till komforten och prestandan hos Pampers® blöjor. Den här fibern är fullständigt säker att använda, precis som alla de andra materialen vi använder. Du kan också hitta den i kläder för barn och vuxna!

Vi använder den i blöjor eftersom polypropen bidrar till mjukhet och komfort hos alla delar av blöjorna som är i beröring med barnets hud. Det är en extremt motståndskraftig fiber som inte bryts och därför undviks noppor och friktion mot huden. Dessutom är den smart kombinerad med andra delar i blöjan för att dra fukten till den absorberande kärnan där den fångas in.

Klicka här för att få reda på mer om vad som finns (och inte finns!) i våra blöjor eller våra blöjbyxor.

Vad är petrolatum och varför innehåller min bebis blöja det?

”Petrolatum är ett namn som kan låta farligt men det är helt enkelt det tekniska namnet på en vanligt förekommande ingrediens i lotion-produkter som används varje dag”, förklarar chefen för barndermatologi på CHU Hospital i Bordeaux, Frankrike, läkaren Alain Taïeb och fortsätter: ”Petrolatum är ingenting annat än den produkt som vi känner till under det välkända varumärket Vaselin®, ett säkert och oförargligt preparat som använts allmänt inom dermatologin i över 100 år”. Pampers®* blöjor innehåller en liten mängd på ytskiktet som kommer i beröring med barnets hud, för att ge huden bättre skydd. Det petrolatum vi använder är renat till farmaceutisk grad, fritt från doftämnen och kan användas med fullständig säkerhet på ditt barn. Visste du? Petrolatum (eller vaselin) används i många läppbalsam och produkter för spädbarnsvård.

För att få reda på mer om vad som finns (och inte finns!) i våra blöjor, klicka här.

*Vissa av våra blöjor innehåller lotion.

Varför är det lim i min bebis blöja? Är det verkligen säkert?

Limmet som används i Pampers® blöjor är säkert och fritt från lösningsmedel. Det används i blöjor för att hålla ihop materialskikten i blöjan och undvika läckage. De här limmen har noga testats och utvärderats för säker användning på spädbarn. Dessutom kommer de inte i beröring med barnets hud när barnet har blöjan på sig.

För att få reda på mer om vad som finns (och inte finns!) i våra blöjor, klicka här.

Innehåller Pampers blöjor någon av de 26 allergener som är listade i EU:s förordning om kosmetiska produkter?

Pampers baby-dry™, baby-dry™ blöjbyxor och premium protection™ blöjor innehåller inte någon av de 26 doftämnesingredienser som är listade i EU:s förordning om kosmetiska produkter och som anses medföra större risker för reaktioner hos (allergi-) mottagliga personer. Viktigt att notera är att den övervägande majoriteten av användarna av kosmetiska produkter inte upplever några biverkningar som kan kopplas till att de här ämnena ingår. De 26 doftämnena är: Alpha-Isomethyl ionone, Amyl cinnamal, Amylcinnamyl alcohol, Anise alcohol, Benzyl alcohol, Benzyl benzoate, Benzyl cinnamate, Benzyl salicylate, Butylphenyl methylpropional, Cinnamal, Cinnamyl alcohol, Citral, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Evernia prunastri extract, Evernia furfuracea extract, Farnesol, Geraniol, Hexyl cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Isoeugenol, Limonene, Linalool, Methyl 2-Octynoate.

Tveka inte att ringa oss måndag till fredag från 9 till 17 på 020350029 (service- & gratisnummer) om du har ytterligare frågor eller kommentarer om Pampers® produkter. Tack!

Pampers säkerhetslöfte

Oberoende tester och expertutlåtanden om Pampers® blöjor

Cookiemedgivande