1:a födelsedagen: Bygg långvariga minnen

Självklart vill du fira ditt barns 1-årsdag! Även om kalaset bara varar en kort stund kan ni skapa minnen för livet.

1. Plantera ett träd. Precis som din bebis växer ett träd för varje år som går, slår rot och bildar grenar som växer sig allt större och starkare. Ta ett foto av ditt barn och trädet en gång om året. På det viset följer du både barnets och trädets utveckling och dessutom lär sig barnet lite om vår miljö.

2. Gör ett lapptäcke. Detta är ett perfekt sätt att spara era gamla bebisgrejer på ett produktivt sätt. Samla ihop kläder, filtar och lakan, klipp ut dem i fyrkantiga delar och gör ett lapptäcke. Den perfekta gåvan när ditt barn blir lite äldre.

3. Gör ett bildkollage. Välj ut dina favoritfoton från de senaste tolv månaderna och gör ett kollage. Skriv en liten berättelse eller gör ett bildspel som visar alla speciella tillfällen och milstolpar under bebisens första år.

4. Gör ett fotavtryck. Gör ett fot- eller handavtryck i gips. Rama in avtrycket.

5. Gör en tidskapsel. Samla olika föremål som fångar själva kärnan av din bebis första levnadsår. Ett foto av ert hus, en bit av barnets favoritfilt, favoritskallran och mycket mer. Lägg allt i en låda och lämna över till ditt barn på 18-årsdagen.

Cookiemedgivande