Att bli förälder: tre tips varje nybliven förälder bör känna till

Du har säkert läst mängder av föräldraböcker, surfat på nätet om för att få råd och tips, och bombarderat din läkare med frågor. Det är spännande att bli mamma, men också lite skrämmande. Du lär garanterat få några överraskningar längs vägen, men här följer ytterligare tre tips som hjälper dig att förbereda dig inför ditt barns ankomst.

  1. Barn sover inte alltid när de är trötta. Det är ologiskt, men ett trött barn innebär inte alltid ett sovande barn. Ett övertrött barn har faktiskt en tendens att vara stingsligt och svårt att lugna ner. Knepet är att känna igen trötthetstecknen och lägga ditt barn innan han eller hon blir övertrött. Var uppmärksam om ditt barn knyter nävarna, gäspar, gnuggar sig i ögonen eller drar i sina öron. När ditt nyfödda barn är några månader äldre lär sig han eller hon förmodligen att trösta sig själv, vilket gör det enklare för honom eller henne att somna av sig själv.

  2. Se upp för baciller. Att utsättas för en viss mängd bakterier tidigt i livet kan stärka ditt barns immunförsvar, men du vill inte riskera att han eller hon blir sjuk. Kontrollera detta genom att insistera att alla som vill hålla ditt nyfödda barn först tvättar sina händer. Se också till att sjuka familjemedlemmar och vänner håller sig på avstånd och desinficera regelbundet er bostad. Det går dock inte att undvika vissa bakterier och det finns gränser för hur mycket du kan göra.

  3. Lär dig några metoder för att trösta ditt barn. Alla barn är olika och tycker om olika saker, men en skonsam massage kan vara ett effektivt sätt att trösta ditt barn när han eller hon är upprörd. Prova att värma upp lite hudkräm i handen och börja sedan i pannan och arbeta dig neråt längs barnets näsa, kinder och haka för att avsluta vid halsen. Ett annat sätt att trösta ditt barn är att använda en bärsjal eller barnsele när du ska göra saker och ting hemma.

Som nybliven mamma är det normalt att oroa sig. Kom bara ihåg att dina egna instinkter kan vara ditt bästa vapen. Varje gång det händer något nytt gör upplevelsen dig till en mer självsäker mamma.

Cookiemedgivande