Sömnproblem hos nyfödda: så får du bebisen att sova

Även om nyfödda bebisar tillbringar det mesta av sin tid i sovande tillstånd kan du ändå stöta på en del problem när du försöker vänja dem vid sina sovrutiner.

Håll dig till en och samma rutin Fasta läggtider- och procedurer är a och o för en god natts sömn. Om nattningsrutinerna hela tiden ändras kan barnet bli nervöst och förvirrat. Även om vissa barn har mindre behov av rutiner än andra, är det alltid bra att hålla fast vid en och samma rutin vid läggdags.

Det där med att lägga sig En läggrutin kan omfatta ett bad, mysstund, en bok eller en sång. Om du lyckas skapa en fast och positiv nattningsrutin för din bebis lägger detta grunden för en positiv inställning till själva nattningsrutinen även när ditt barn blir äldre.

Separationsångest När du lägger ditt barn på kvällen innebär detta att ni måste skiljas från varandra efter att ha tillbringat hela dagen tillsammans. I egenskap av föräldrar måste vi lära oss att känna igen och hantera våra egna känslor inför att skiljas från våra barn innan vi kan skapa en positiv upplevelse kring det för våra barn

Cookiemedgivande