Flyga med en bebis

Med lite förberedelse kan en flygresa med din bebis bli ett trevligt äventyr för hela familjen. Följande tips för att resa med bebis ser till att de första resorna går så smidigt som möjligt.

1. Be om hjälp. Om du reser själv bör du definitivt be om hjälp. Tacka ja till erbjudanden från personal eller andra medresenärer om de t.ex. vill hjälpa dig med att packa in barnvagn och bagage i bagageutrymmet i kabinen.

2. Håll dig lugn och gör ditt bästa. Du har mycket att hålla reda på, allt från att checka in och ta dig igenom säkerhetskontrollen till att lugna ditt barn under resan. Så länge du håller dig lugn kommer barnet att göra detsamma.

3. Gör vad du måste. Du kanske måste hitta på något nytt för att hjälpa ditt barn genom reseupplevelsen. Testa med att sjunga en ny sång eller ta fram en leksak som ditt barn inte har sett på ett tag.

4. Packa noggrant. Det är aldrig fel att packa några extra blöjor. Andra viktiga saker att ta med är bl.a. en dyna/handduk för blöjbyten, en filt, favoritleksakerna, extra bröstmjölksersättning eller bröstmjölk, nappar, extrakläder, plastpåsar för smutsiga blöjor och tvättservetter. Kom dock ihåg att du ska kunna bära allt.

5. Amma på planet. Även om det kan vara lite svårt att amma när det är så trångt måste ditt barn äta. Amningen kommer också hjälpa till att lugna barnet om han eller hon är kinkig eller om öronen gör ont på grund av lufttrycket i kabinen.

6. Byt blöjan innan ni går ombord. Toaletterna på planet är pyttesmå. Även om det finns ett nedfällbart skötbord kan det vara opraktiskt att byta på ditt barn där.

Med lite planering och förberedelser behöver det inte vara så farligt att flyga med ditt barn. Trevlig resa!

Cookiemedgivande